Добрий день! Підкажіть будь ласка, три місяці тому сталася ДТП, мою машину вдарила ВАЗ-06. У водія шістки була страховка ГО, з місця аварії зателефонували до страхової. Там сказали приїхати до них в офіс і написати заяву, ДАІ та страхового агента на місце викликати необов'язково. Приїхали, написали заяву. Через 2 тижні оцінювач оцінив пошкодження, у страховій нарахували суму відшкодування і "відправили документи до Києва" на затвердження. Зараз прийшов лист зі страхової з вимогою надати довідку з ДАІ про ДТП та висновок суду (яких природно немає), інакше сума виплачена не буде. У мене таке питання, чи є якісь шляхи вирішення даної ситуації і що можливо зробити?
Відшкодування шкоди при ДТП
1 серпня 2009 р. · Обговорення з архіву форуму
За ГО виплату без рішення суду не здійснять. У рідкісних випадках, якщо сума збитку невелика — близько 3–5 тисяч, страхова компанія може врегулювати питання на підставі розширеної довідки з ДАІ.
ДТП сталося на трасі Рені-Одеса 30.09.09р. Ми постраждала сторона. Автомобіль застрахований повне КАСКО та ГО. Одразу ж зателефонували до СК "Вусо" - представник на аварію не приїхав. Сама постраждала - авто ГАІ забрали на СТО 9.09.09р. машину транспортували на рекомендоване СК СТО в Одесі (проживаємо в Дніпропетровську). 1.09.09р. звернулася і зібрала весь пакет документів для СК. Досі працівник СК в Одесі годує сніданками і жодних дій, а отже, компенсацій ні від страхової, ні від винуватців. Машина в кредиті. Відгуки про СК "Вусо" на їхньому ж сайті жахливі. Підкажіть, як діяти в такій ситуації (другий місяць плачу банку незрозуміло за що, та ще й аварійний комісар гроші вимагає).
Тетяно, рекомендую вирішувати питання зі страховою компанією в письмовій формі. Звернення можна направити на ім'я начальника регіонального відділення, а якщо це не дасть результату — до головного офісу в Києві. Важливо, щоб лист був офіційно зареєстрований у компанії. Можливо, для виплати не вистачає якогось документа, а менеджери по телефону просто не хочуть піднімати справу. Якщо автомобіль у кредиті, варто також проінформувати банк про ситуацію, що склалася. І уточніть, чи застрахована цивільна відповідальність винуватця.
Вітаю! У жовтні 2009 року я став винуватцем ДТП, збив пішохода на переході. У нього легкі тілесні ушкодження (без вивихів та переломів), але він інвалід другої групи (дитячий церебральний параліч). Після медичної експертизи жодних наслідків не виявлено. Суд визнав мене повністю винним, я сплатив штраф близько 400 гривень, страхова компанія відшкодувала потерпілому матеріальну шкоду за чеками та довідками.
Через чотири місяці приходить лист із суду — ухвала про відкриття провадження у справі. Потерпілий подав позовну заяву про відшкодування матеріальної та моральної шкоди. Призначено попереднє судове засідання.
Що робити? Невже доведеться знову виплачувати шкоду у цій справі?
Здравствуйте! В мою машину,припаркованую на обочине в зад вьехала иномарка.Водитель с места ДТП скрылся,но был найден работниками ГАИ. Суд признал его виновным в ДТП.После суда он начал востановление моего автомобиля,но на данный момент работы по востановлению прекратились.Востановление длится уже 4 месяца.Могу я сейчас подать на него в суд о возмещении материального и морального ущерба-для полного востановления автомобиля.Какие для этого нужны документы?
Розділ працює як архів: відповідати поки не можна.