Заїхали в машину, винуватий не я (п'яний назустріч їхав). СТО оцінило ремонт у n грошей. Питання:
1. Скільки часу у страхової на виплату?
2. Скільки СТО може ремонтувати авто?
3. Авто не на ходу, як їздити, чи передбачені якісь нюанси, на момент авто в ремонті?
Час ремонту через страхову
10 грудня 2008 р. · Обговорення з архіву форуму
Бачу, що ваш юрист оперативно відповідає :)
Дозволь мені, як не юристу, пояснити. По термінах виплат — зазирни в договір страхування, там зазвичай вказаний місяць. Якщо запчастини є, станція технічного обслуговування може чинити машину до 45 днів. Але це не гарантійний випадок, тож в ідеалі, а на практиці — як пощастить. Якщо автомобіль оформлений в оренду на підприємство, а ти сам приватний підприємець і без машини не можеш працювати (і зможеш це підтвердити в суді), або ти інвалід і так далі — тоді збирай усі документи і пред'являй їх до оплати винуватцю події. Але якщо нічого такого немає і в суді не доведеш — купуй міцне та якісне взуття. Удачі!
На мою думку, ключове тут — обрати надійного страховика. Якщо натрапити на сумнівну контору, можна тільки виснажити собі нерви та даремно потоптати пороги. У дружини якраз підійшов час продовжувати ОСАГО, і з «Орантою» я більше зв'язуватися не хочу. От і думаю, де тепер оформити новий поліс.
Надійних зараз, чесно кажучи, не так багато. Я оформляв поліс у Провідній, там у мене брат працює, тож мені якось спокійніше. До речі, у них регулярно бувають різні акції та розіграші. Зараз, наприклад, можна навіть машину виграти.
Не раджу звертатися до ТАС — я оформлював там повне КАСКО. Подряпав свою нову Мазду, і ремонт, який мені обіцяли, довелося чекати два місяці. Спочатку мене годували обіцянками, а потім почали відверто хамити, так що я витратив купу нервів.
Розділ працює як архів: відповідати поки не можна.