оновлено щойно
UA RU EN

Вплив дизайну на вибір автомобіля

16 вересня 2008 р. · Обговорення з архіву форуму

Коли обираєш автомобіль, наскільки сильно на рішення впливає його зовнішній вигляд або оформлення салону?
Внутрішнє оформлення для мене відіграє ключову роль, адже основну частину часу за кермом ти дивишся саме на салон, а не на кузов. Наприклад, я зовсім не виношу дерев'яні вставки в оздобленні, зате обожнюю хромовані деталі в будь-якому їх вигляді. Важливо, щоб панель приладів і обшивка були виконані з добротних матеріалів, приємних на дотик. Що стосується екстер'єру, то тут все зводиться до суто індивідуального смаку: глянув на авто і одразу зрозуміло — підходить воно тобі чи ні.
Якщо машина не подобається зовні — за кермо такої навіть не сядеш, а отже, і не купиш. Це стосується і Ланоса, і Тусона, і Шкод з Шевроле — усіх. Буває, що зовні авто приваблює, а от усередині — розчаровує. Тут теж навряд чи зважишся на покупку, хоча можна й помучитися. Наприклад, симпатична Мазда 3 з жахливою пластиковою торпедою, непоганий на вигляд Гольф з безликим і стерильним інтер'єром, а у Форд Фокуса всередині теж усе якось дивно. А от Хонда Цивік, Пежо 307, Сітроен С4 і Сеати — це вже мій вибір. Хоча, якщо бюджет обмежений, тут уже не до примх — аби їздила сама. І щодо дерев'яних вставок — особливо лакованих — повністю згоден: це найпохмуріший варіант.
Щодо дерева — не погоджуся. Якщо це справжнє дерево, а не пластик у японському чи корейському стилі, то виглядає воно цілком гідно. До речі, у Гольфа інтер'єр не назвеш безликим — він спокійний і зручний. Хоча, можливо, комусь більше до вподоби торпедо Пежо з купою дрібних кнопок, хаотично розкиданих по консолі.
На мою думку, дерево — це вибір для людей старшого покоління, неважливо, натуральне воно чи якесь інше. Звісно, є й цінителі такого матеріалу, але я до них себе не зараховую, і більшість моїх знайомих теж.
По мені, так на автомобіль з деревом у салоні в молодості ще не заробиш — от і виходить, що їздять на таких ті, хто вже всього досяг. Але, якщо чесно, я думаю, літніх людей приваблює не стільки дерево в оздобленні, скільки непримітний чорний колір кузова.
дизайн для мене 51% вибору. а дерево - у плюс, якщо в тему.
Коли обираєш машину, спочатку завжди звертаєш увагу на зовнішній вигляд, і тільки потім уже дивишся на салон, ходові якості та технічні характеристики. У мене довгий час була мрія купити Honda Accord, але зараз пріоритети змінилися — тепер хочу Volkswagen Passat шостого покоління.
.

Розділ працює як архів: відповідати поки не можна.

← Вибір автомобіля