Коли обираєш автомобіль, наскільки сильно на рішення впливає його зовнішній вигляд або оформлення салону?
Вплив дизайну на вибір автомобіля
16 вересня 2008 р. · Обговорення з архіву форуму
Внутрішнє оформлення для мене відіграє ключову роль, адже основну частину часу за кермом ти дивишся саме на салон, а не на кузов. Наприклад, я зовсім не виношу дерев'яні вставки в оздобленні, зате обожнюю хромовані деталі в будь-якому їх вигляді. Важливо, щоб панель приладів і обшивка були виконані з добротних матеріалів, приємних на дотик.
Що стосується екстер'єру, то тут все зводиться до суто індивідуального смаку: глянув на авто і одразу зрозуміло — підходить воно тобі чи ні.
Якщо машина не подобається зовні — за кермо такої навіть не сядеш, а отже, і не купиш. Це стосується і Ланоса, і Тусона, і Шкод з Шевроле — усіх.
Буває, що зовні авто приваблює, а от усередині — розчаровує. Тут теж навряд чи зважишся на покупку, хоча можна й помучитися. Наприклад, симпатична Мазда 3 з жахливою пластиковою торпедою, непоганий на вигляд Гольф з безликим і стерильним інтер'єром, а у Форд Фокуса всередині теж усе якось дивно.
А от Хонда Цивік, Пежо 307, Сітроен С4 і Сеати — це вже мій вибір.
Хоча, якщо бюджет обмежений, тут уже не до примх — аби їздила сама.
І щодо дерев'яних вставок — особливо лакованих — повністю згоден: це найпохмуріший варіант.
Щодо дерева — не погоджуся. Якщо це справжнє дерево, а не пластик у японському чи корейському стилі, то виглядає воно цілком гідно.
До речі, у Гольфа інтер'єр не назвеш безликим — він спокійний і зручний. Хоча, можливо, комусь більше до вподоби торпедо Пежо з купою дрібних кнопок, хаотично розкиданих по консолі.
На мою думку, дерево — це вибір для людей старшого покоління, неважливо, натуральне воно чи якесь інше. Звісно, є й цінителі такого матеріалу, але я до них себе не зараховую, і більшість моїх знайомих теж.
По мені, так на автомобіль з деревом у салоні в молодості ще не заробиш — от і виходить, що їздять на таких ті, хто вже всього досяг. Але, якщо чесно, я думаю, літніх людей приваблює не стільки дерево в оздобленні, скільки непримітний чорний колір кузова.
дизайн для мене 51% вибору. а дерево - у плюс, якщо в тему.
Коли обираєш машину, спочатку завжди звертаєш увагу на зовнішній вигляд, і тільки потім уже дивишся на салон, ходові якості та технічні характеристики. У мене довгий час була мрія купити Honda Accord, але зараз пріоритети змінилися — тепер хочу Volkswagen Passat шостого покоління.
.
Розділ працює як архів: відповідати поки не можна.