З якою коробкою передач вам спокійніше за кермом?
Автомат чи механіка?
16 вересня 2008 р. · Обговорення з архіву форуму
Однозначно — автомат! У київських пробках навіть з автоматичною коробкою втомлюєшся, а про механіку взагалі мовчу. Довгий час їздив на «ручці», все подобалося, але після довгих заторів і поїздок ноги затікали і втомлювалися. Коли пересів на автомат, зрозумів: назад уже не хочу. Навіщо собі ускладнювати життя? Іноді сідаю за кермо машини з механікою — їжджу нормально, але коли повертаюся до автомата, знову усвідомлюю, наскільки це зручніше і приємніше.
Знаю людей, які просто тащуться від механіки — від самого процесу перемикання передач і повного контролю над машиною. Але це справа смаку. Можливо, вони просто не пробували подовгу їздити на автоматі.
З механікою, звісно, впевненіше себе почуваєш. Хороший автомат ще пошукати треба. Але якщо більшу частину часу проводиш у місті, автомат — справжній порятунок. У довгих заторах з механікою зовсім сумно. Втім, у заторах взагалі сумно. Найкраще — на метро. Або запастися аудіокнигами, щоб час не минав даремно.
Типтроніком, правда, не доводилося користуватися. Може, з ним на автоматі й цікавіше, хто знає.
Або нормальний автомат з ручним режимом — таких небагато, — або механіка. Це щоб була впевненість.
autodima написав:
З якою коробкою передач ви впевненіше почуваєтеся на дорозі?
Автомат. Сучасні АКП роблять на високому рівні, тож вони не поступаються механіці, а в чомусь навіть кращі. Технології розвиваються.
Раніше я й думати не хотів про автоматичну коробку, але після того, як намучився з педалями в київських корках, тепер точно знаю: наступна машина буде тільки на автоматі.
Перша машина була на механіці, але після переходу на варіатор я зрозумів, що до механіки вже не повернуся. Мені важливий комфорт, а в міських умовах автоматична коробка просто незамінна.
Сучасні просунуті АКПП вже нічим не гірші за механіку — ні за динамікою, ні за витратою. Майбутнє саме за автоматами.
Розділ працює як архів: відповідати поки не можна.