оновлено щойно
UA RU EN

Вибір автомобіля Qashqai vs Laguna

11 грудня 2009 р. · Обговорення з архіву форуму

Сразу скажу: стаж у мене невеликий — всього рік, і вчився я на «Ланосі». Тепер постало питання вибору нової машини. Завдання такі: в основному місто, влітку — дача, а це асфальт і метрів десять ґрунтівки. Але дороги у нас нерівні: десь нормальні, а десь після бомбардувань, як мій двір, наприклад. Придивляюся до двох моделей — «Рено Лагуна» третього покоління та «Ніссан Кашкай». Хотілося б почути аргументовані відгуки власників, а не поради на кшталт «ця тачка краща, бо я на ній їжджу». Цікавить керованість, зручність салону, ціни на запчастини та обслуговування і все в цьому роді.
Ці дві машини складно назвати схожими. Кашкай — це кросовер із досить жорсткою підвіскою та великим дорожнім просвітом, тоді як Лагуна — комфортний сімейний хетчбек або універсал. Порівнювати їх за якимись конкретними характеристиками непросто. Щоб зробити остаточний вибір, варто протестувати обидві моделі в справі.
На лагуні не дають їздити де хочу я, а по рівному асфальту нічого не відчуваєш, та й лякають ще цінами на запчастини та ТО. Ось і хочу дізнатися думку власників
Володію Qashqai вже два з половиною роки. Автомобіль повністю влаштовує, за весь цей час жодних нарікань не виникало. Якщо є питання щодо цієї машини — питайте, із задоволенням поділюся досвідом.
Добре, тоді одразу до справи: скільки разів проходив техобслуговування і в яку суму це вилилося? На що варто звертати увагу при виборі? Що має сенс докупити одразу? Які типові болячки трапляються? І наскільки відповідає дійсності розмова про підвищену жорсткість?
Отже, технічне обслуговування проходив лише три рази — на 15, 30 та 45 тисячах пробігу. Точні ціни вже не згадаю, але останнє ТО обійшлося приблизно в 1200 гривень. Будь-який офіційний дилер по телефону озвучить актуальні розцінки. По гарантії було три звернення: замінили задні амортизатори (вони сильно стукали), бензобак та важіль передньої лівої підвіски. Щоправда, важіль нещодавно знову почав поскрипувати, тож найближчим часом поїду на СТО — хай переробляють. Підвіска жорсткувата, особливо ззаду, але це не критично. Після гарантійної заміни амортизаторів стало помітно м'якше. Я поставив сигналізацію, вбудовану в чіп-ключ, щоб можна було закривати машину кнопкою на дверях — так зручніше. Плюс одразу встановив доводчики стекол та захист двигуна, воно того варте. Ось і все. За три роки експлуатації серйозних проблем не виникало. Машина хороша, я задоволений. Ще один нюанс: заднє скло зовсім маленьке, але я вирішив це питання камерою заднього виду — з нею паркуватися зручно. Тож якщо є можливість, беріть максимальну комплектацію, там і MP3 читає.

Розділ працює як архів: відповідати поки не можна.

← Порівняння автомобілів