Скоро зима, пора менять резину. Хочу взять что-то новое и качественное. У меня Ниссан Тиида. Что посоветуете?
Зимова гума
5 жовтня 2009 р. · Обговорення з архіву форуму
Бери Michelin і не забивай голову. У мене самого Nissan, щоправда Note, і я взяв гуму Michelin Alpin — повністю задоволений. Якщо зими у вас суворі, можна розглянути Michelin X-Ice. Nokian теж часто радять, але ціни на нього явно завищені.
А в чому відмінність між Alpin та X-Ice? можна детальніше?))))
І що все ж більше підходить для наших доріг?
І що все ж більше підходить для наших доріг?
Альпін більше підходить для м'яких зим і в основному для міської їзди. А ось Ікс-Айс — для суворих умов. Зараз вийшла нова модель, Ікс-Айс 2, і кажуть, що це взагалі відмінна гума. Щоправда, в Києві її знайти складно — сам хочу на неї перейти.
Загалом Мішлен — це тямуща гума, якість на рівні, і ціна відповідна.
Зупинився на бренді MICHELIN. Щоправда, мені здається, що для київських доріг та українських зим більше підійде модель Alpine — вона розрахована на м'яку зиму. Чи варто тоді брати X-Ice? І чому?
А я так і не купив зимову гуму. Все відкладаю, руки ніяк не доходять. Почитав форуми — помітив, що прихильників зимових Michelin стало помітно більше. Мабуть, варто придивитися до них, я їх якось навіть не розглядав.
zabijako написав: А я ще не купив гуму... Щось гальмую, ніяк руки не дійдуть. Начитався форумів — бачу, що прихильників зимових Мішленів помітно побільшало. Хм, треба буде на них звернути увагу, а то я їх якось не розглядав.Не варто так зволікати — я пару років тому теж відкладав і в результаті потрапив у легку аварію на перших заморозках. Після цього випадку завжди ставлю зимову гуму на початку листопада. Один знайомий, який давно займається продажем шин, радив взяти Dunlop: вони трохи дорожчі, але якість хороша. При виборі можеш ще почитати статтю про шини на АвтоПорталі.
Це точно, зря тягнути з цим не варто. Я теж якось раз не перевзувся вчасно — ледве живим залишився. Тепер завжди міняю шини за сезоном. Добре, що вчасно зрозумів: зимову гуму придумали не дарма, і після цього випадку вирішив брати покришки дорожчі та надійніші.
Якщо не відкладати заміну гуми на останній момент, то на шиномонтаж цілком реально потрапити без черги. А от з першим снігом усі разом кидаються перевзуватися і потім по кілька годин стоять у чергах.
Розділ працює як архів: відповідати поки не можна.