оновлено щойно
UA RU EN

Зупинка на вимогу

18 вересня 2008 р. · Обговорення з архіву форуму

Признаюся в страшному: за останній рік я двічі не зупинився на вимогу інспектора ДАІ. Обидва рази вийшло випадково: їхав лівою смугою, помічав співробітника вже на рівні з ним, а різко перебудовуватися через дві-три смуги — то ще задоволення. Цікаво, що вдруге справа була на Окружній, і коли я проїжджав через пост на Дніпропетровському шосе, на мене ніхто навіть уваги не звернув. У них що, немає зв'язку між собою? І наостанок зухвале питання: а який взагалі сенс зупинятися? :)
В цьому і полягає головна біда нашої країни: закон у нас ніхто не поважає і не боїться наслідків. Навіщо зупинятися? Тому що так належить! І на цьому все — навіть думати не потрібно, це правило, закон, і порушувати його не можна.

Цікаво, що було б з таким лихачем, скажімо, в Німеччині — там би він заплатив чималий штраф, а то й зовсім позбувся прав.

У нас, звісно, з покараннями за подібні порушення все досить сумно. Хоча можна натрапити і на принципового інспектора, який зафіксує номери, викличе до суду — і тоді або штраф, або позбавлення прав.

На жаль, поки в нашій країні не з'являться адекватні штрафи та реальний механізм їх стягнення, нічого не зміниться — все тримається тільки на совісті водія. Хочеш змінити світ — почни з себе.
Пощастило двічі, але втретє можна взагалі залишитися без прав.

Розділ працює як архів: відповідати поки не можна.

← Автозакон