Чи згодні ви, що варто чекати початку офіційних продажів моделі, яка вже давно доступна на інших ринках? Наприклад, новий Nissan Murano продається в Америці з кінця минулого року, а у нас він, швидше за все, з'явиться не раніше наступного. До речі, ймовірно, поки не розпродадуть усі старі машини, нові ввозити не будуть.
Купити у "сірого" дилера, чи чекати рік у "офіціала"
16 вересня 2008 р. · Обговорення з архіву форуму
Не згоден, вважаю це повним абсурдом. Коли купуєш дорогу машину, стояти в черзі — неправильно.
Минулого року я брав Nissan Qashqai. Коли прийшов у салон, мені з усмішкою сказали, що доведеться чекати близько десяти місяців. Питання вирішив через знайомого: за 2% від вартості машини (приблизно 700 доларів) він допоміг обійти чергу, і вже через місяць я забрав авто.
Якби взяти машину без черги не вийшло, я б одразу відмовився від цього варіанту і дивився у бік іншої моделі.
Немає сенсу чекати офіційних продажів — в ринкових умовах «білі» дилери програють «сірим» за всіма параметрами. По-перше, доводиться чекати, по-друге, ціна зовсім не конкурентна. Яка розсудлива людина погодиться переплатити і чекати рік, якщо можна купити дешевше і швидше? А ще офіціали, у яких популярні моделі стоять у черзі, часто поводяться з покупцями зарозуміло і непривітно.
Ще один плюс «сірих» у тому, що у них часто можна знайти машини, які офіційно чомусь не постачаються. Наприклад, Honda Accord Coupe — відмінне авто, але доступне воно тільки у неофіційних дилерів. Вже мовчу про Toyota FJ Cruiser, яких по Києву роз'їжджає сотні, і всі вони привезені «сірими» шляхами.
Дивно, але в Києві мені жодного разу не траплявся сірий FJ — в основному зустрічалися блакитні та жовті. Якщо серйозно, то саме завдяки «сірим» дилерам у нас з'явилися офіційні Lexus та Infiniti. Про окремі моделі на кшталт Mazda CX-7, CX-9, Honda Pilot або Nissan Murano і говорити нічого. Офіціалам варто було б не критикувати «сірих», а самим працювати над ставленням до клієнтів та якістю сервісу.
Мені незрозуміла логіка компанії Honda: чому б не привезти на наш ринок Acura, яка і так входить у двадцятку найбільш продаваних брендів у нас?
AutoGraf написав:Офіційним дилерам варто не критикувати «сірих», а працювати над своїм сервісом та ставленням до клієнтів. Що до Lexus — їм уже нічого покращувати не потрібно. Хіба що розширити модельний ряд. В усьому іншому, включно з цінами, все і так добре.
Замітно, але в Києві мені жодного разу не траплявся сірий FJ — в основному блакитні та жовті. А якщо серйозно, то саме завдяки «сірим» дилерам у нас з'явилися офіційні представництва Lexus та Infiniti. Про окремі моделі на кшталт Mazda CX-7, CX-9, Honda Pilot або Nissan Murano і говорити нічого.
Lexus, Infiniti та аналогічні бренди, чиї автомобілі коштують від 50 у.о. і дорожче, змушені боротися за кожного покупця, тому їх сервіс, безумовно, буде на високому рівні. Чим скромніші обсяги продажів у дилера, тим уважніше він ставиться до своїх клієнтів.
У сірих дилерів можна оформити замовлення — і через місяць-півтора машина вже буде в Києві. Особливо це актуально, коли йдеться про американські версії Infiniti, Acura, а також окремі моделі BMW і Mercedes.
Через місяць-півтора машина опиниться в Києві тільки в тому випадку, якщо дилеру пощастить одразу знайти таку модель в якомусь американському шоурумі. А от якщо модель або комплектація рідкісна, чекати доведеться набагато довше. Тоді клієнту почнуть розповідати історії про те, що контейнер з авто нібито забули завантажити на корабель, і в такому дусі.
Все одно при всіх незручностях я би працював з офіціалом
Розділ працює як архів: відповідати поки не можна.